fredag den 13. januar 2012

Goas skønne strande og det rustne skib

Goa er en lille stat på vestkysten. Den er oprindelig portugisisk og bygninger mv. er præget af det. Staten er mindre fattig end mange andre indiske stater, men der er klart også tiggere og hjemløse. På stranden ses de fattige i form af at de kommer og sælger frugt mv til turisterne, ligeledes gennem strandpigerne som arbejder hele vinteren med at servicere turisterne. Det er ikke lovligt at gå på stranden og give massage og derfor betaler de hver uge politiet en væsentlig del af deres indtjening for ikke at blive arresteret. På den måde tjener de alle på de rige vesterlændinge - en politibetjents løn er sikkert lav og alt bliver kurrupt.

Stranden i Goa er flad og med flot hvidt sand. Bølgerne på vestkysten er begrænsede og derfor et skønt sted at bade i de varme vand.



Aften på stranden


½ time senere og det er helt mørkt. Klokken er nu 18,30 og Vorherre har slukket lyset.


 Amalie og en indisk strandpige på stranden mellem Calangute og Candolim 2009/10

Langs hele strande er en tæt besat af små restauranter. De har alle strandsenge som de låner gratis ud mod at man køber sin mad hos dem. Det er dyrt i forhold til at spise uden for turistområdet men efter danske forhold koster det intet.

Nytårsaften 2009/10



Livet er skønt når man kan spise jordbær i 35 gr. varme på stranden.

I husene umiddelbart ned til stranden lejer de værelser ud til de solhungrende turister. Et værelse kan fås fra 500 rb i 2012. 2 år før var prisen 350 rubies. 

Et skib er sejlet til ophugning i Indien og efterfølgende er der opstået en tvist mellem Indien og det land som skibet kommer fra. Den har ligget i Det Arabiske Hav og rustet gennem en lang årrække før der er blevet enighed. Den er i løbet af de 2 år næsten blevet skilt ad og fjernet. 

Skibet i 2010

Samme skib i 2012
Vi kan ikke holde fri alle sammen.
Det er den helt almindelige måde at vaske tøj på i Indien - hun er ikke fattig sådan vasker man bare. En stor sten og så bliver tøjet slået ned på stenen med sæbe og derefter skylle i vand. Hun har en vandhane ved vaskepladsen, og behøver ikke at hente det i en spand. Det hele sejler og ingen synes at spekulere over vandrbrufoget. 
Tilføj billedtekst

Ingen kommentarer:

Send en kommentar