mandag den 9. januar 2012

Et døgn på vandet.

Vi lejede en husbåd for et døgn. Prisen er ret hæftig efter indiske priser. 9000 rs for de 22 timer som turen varer. Med i prisen er båden, personale, mad og vand.



I starten fik vi tiden til at gå med at kigge ud på livet på vandet.





Ligesom Gitte fik lov til at styre båden som en anden kaptajn Sparrow.


De ligner da hinanden meget godt! Gaab hvor er det kedeligt at sejle et skib.

Sidsel synes det var en lidt underlig oplevelse at være "fange" på en båd. Der var masser at kigge på og det var markant anderledes end det vi tidligere har set. Rustne fiskerbåde, små kanoer og andre små både var der masser af ligesom livet inde på kanten i det store hele forsatte som det plejede. Men også lidt skræmmende at vi ikke bare kunne komme af, hvis det blev nødvendigt.

Efter et par timers sejlas fik vi frokost.





Alt for meget mad til 2 personer, der ikke lavede andet end at ligge ned og kigge ud. Bagefter sov personalet middagsøvn, og vi valgte at gøre det samme.

Hen på eftermiddagen lagde vi til ved en landsby og vi kom over i en kano, der kunne sejle rundt i de små kanaler i landsbyen. Vores "guide" havde noget svært ved at styre kanoen og vi gik på grund en del gange.




 
 Der var mange smukke steder og mange åkander i vandet
Vi fik en rundvisning i byen, hvor man bl.a. laver reb af de trævler en kokosnød er pakket ind i. Det skal ligge i vandet i ca. 3 måneder indtil det er blødt nok, det ligges derefter ud i solen for at tørre før det er klar til at blive snoet til et reb.


Gitte fik rebet med hjem.Tilbage i kanoen og sejle videre. Vi var lidt i tvivl om, vi så dagligdagen i landsbyen eller om det var spil for galleriet. Men der blev både vasket tøj, arbejdet i "markerne" og taget bad langs ruten.


Der vaskes tøj - en ganske almindelig måde at vaske på i Indien
Tøjet slås mod stenen og bliver vasket på denne måde. De bedst stillede har en vandhane ved stenen sådan at de ikke er nød til at bære alt vandet.



og bades




og kigges på turister - det er jo bl.a. dem de lever af i det område

Tilbage på båden fik vi te og frugt. Friturestegt banan er en dessert i Indien. Vi mente dog den ananas vi fik var bedre!

Omkring aftensmadtid lagde vi til for natten.
Aftensmaden blev serveret. Igen alt for meget mad! Men det smagte godt



Efter maden slappede vi af, for vi havde jo ikke lavet andet hele dagen

Der var 3 hjælpende ånder på båden. kaptajnen, styrmanden og ham der lavede mad.
Styrmanden virkede veluddannet og havde et godt engelsk, så om aften fik vi en lille snak om forskellen på Danmark og Indien. Vi fortalte at det var vinter hjemme og at det derfor kunne blive meget koldt. Han kunne slet ikke forholde sig til, at man kunne overleve i et land, hvor der kunne blive minus 10-15 grader, hvilket måske er svært hvis man aldrig har oplevet noget under 25 gr.
Han endte også med at konkludere, at det måtte være svært for de små børn at overleve i den kulde, for så ville blodet stivne i årene. Vi kunne ikke helt få han forklaret, at vores huse er noget mere tætte og vi derfor godt kan holde varmen indenfor.

Der var mange myg, så vores myggespray blev flittigt brugt selv om der en del gekkoer ombord. De har helt klart taget deres part af dem og alle skal jo have noget at spise.

Næste morgen blev vi vækket til morgenmad, hvor efter vi sejlede tilbage med et enkelt stop for at laste isblokke.

En tur som vi havde set rigtig meget frem til - det var spændende men klart noget som er lavet for turisterne, og uden speciel meget indhold ud over afslapning og det lækre mad vi spiste i store mængder,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar