Bagerriet - med træ til ovnen i baggrunden. |
så skal der trilles boller |
Gæt hvor mange der er |
Bageovnen |
Først bliver der bagt boller og om eftermiddagen, ved eftervarmen, bliver det bagt en slags honningkager. Bollerne er lette og bagt med hvidt mel. Når bollerne var hævet færdig på gulvet bliver de sat i ovnen med den lange spade og bagt. De kan smagsmæssigt sammenlignes med en blanding af burgerboller og fødselsdagsboller. Tilsvarende spiste vi ofte hvis vi spiste morgenmad ved Mama Cecilia - en slags restaurant lige ved siden af hvor vi boede.
Honningkager - mums de var gode |
Alle blade klippes til med en saks sådan at de ikke fylder for meget i ovnen. |
Indiske sakse er billige og klipper fint, hvis de ikke har været våde, da de ikke er fremstillet i rustfrit materiale. De er rigtig gode til at klippe i stof og lign. men er temmelig tunge.Med en god forhandlingsteknik og nogen tålmodighed kan den handles ned et ca. 5 kr. for en rimelig stor
Bagercyklen, som kører ud med morgenbrød |
Der findes mange små bagerier og alle kører ud med deres eget brød. Hver morgen og eftermiddag hørte vi bageren kom - og en inder kan på afstand høre hvilken bager der kommer. Hver cykel har sin eget truthorn. Nogle trutter fx trut- trut andre truuut trut trut truut osv. Nogle kan have høje toner andre mørke - og sådan kender man sin bager på lyden.
Vi var på bageriet 2 gange i løbet af dagen - men brødet hævede kørte vi helt ud til stranden hvor der var lavet frokost til os ved en privat fisker. Efter frokosten var bollerne hævet færdig og vi vente tilbage for at de blev bagt.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar