onsdag den 18. januar 2012

Bageriet


Jerry er klart en af de bedste taxiguider som findes i Goa - han arrangerer ture som passer til de ønsker vi har.
Kl. 9 blev vi hentet lige uden for døren og afsted gik det. Leo, som vi havde mødt i Candolim fulgtes med os.
Turen gik gennem The end of the World og videre derfra op til det område hvor hippierne tidligere boede - og nogle var der stadig. Den helt nordlige del af Goa mod Mumbai.

Jerry havde lavet aftale med et bageri om at vi kunne komme ind og se selve produktionen. Alt var slidt og voldsom gammeldags, men produktionen var stor og indtjeningen var formentlig det samme. Der var flere familier som levede af denne forretning.


Den skal aldrig have nye batterier


Bagerriet - med træ til ovnen i baggrunden.





så skal der trilles boller

Gæt hvor mange der er

Bageovnen
Stenovnen var meget meget gammel og deres holdning på stedet er klart at det er lige denne ovn, som giver det godt brød - og det smager altså også godt. Der bliver fyret med træ.
Først bliver der bagt boller og om eftermiddagen, ved eftervarmen, bliver det bagt en slags honningkager. Bollerne er lette og bagt med hvidt mel. Når bollerne var hævet færdig på gulvet bliver de sat i ovnen med den lange spade og bagt. De kan smagsmæssigt sammenlignes med en blanding af burgerboller og fødselsdagsboller.  Tilsvarende spiste vi ofte hvis vi spiste morgenmad ved Mama Cecilia - en slags restaurant lige ved siden af hvor vi boede.
 
Honningkager - mums de var gode



Alle blade klippes til med en saks sådan at de ikke fylder for meget i ovnen.
Den gik nok ikke i et vestlig bageri at sidde og klippe alle bladene til med en saks.

Indiske sakse er billige og klipper fint, hvis de ikke har været våde, da de ikke er fremstillet i rustfrit materiale. De er rigtig gode til at klippe i stof og lign. men er temmelig tunge.Med en god forhandlingsteknik og nogen tålmodighed kan den handles ned et ca. 5 kr. for en rimelig stor


Bagercyklen, som kører ud med morgenbrød


Der findes mange små bagerier og alle kører ud med deres eget brød. Hver morgen og eftermiddag hørte vi bageren kom - og en inder kan på afstand høre hvilken bager der kommer. Hver cykel har sin eget truthorn. Nogle trutter fx trut- trut andre truuut trut trut truut osv. Nogle kan have høje toner andre mørke - og sådan kender man sin bager på lyden.

Vi var på bageriet 2 gange i løbet af dagen - men brødet hævede kørte vi helt ud til stranden hvor der var lavet frokost til os ved en privat fisker. Efter frokosten var bollerne hævet færdig og vi vente tilbage for at de blev bagt.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar